Energetikai tanúsítványVác
KAPCSOLAT

Energetikai tanúsítvány váci ingatlanokra

Jogszabály írja elő, hogy a tulajdonosnak kötelező energetikai tanúsítvánnyal rendelkeznie, ha az ingatlant eladják vagy bérbe adják. Magyarországon a 176/2008-as kormányrendelet előírásai határozzák meg részletesen a tanúsítás szabályait.

1

Megrendelés


Rendelje meg tanúsítványt telefonon, vagy online.
2

Szemle


Helyszíni szemle keretében felmérjük az ingatlant.
3

Kézhezvétel


A tanúsítványt eljuttatjuk Önhöz e-mailben és postán is, az egyeztetett határidőre.
Nézze meg az árakat!

Az energetikai tanúsítvány egy igazoló dokumentum, amelyet kamarai jogosultsággal rendelkező mérnök készít. Az ingatlan energiahatékonyságát hivatott dokumentálni, rendeletben meghatározott módszer alapján.

Milyen esetben kell tanúsítvány?

Mikor nem kell tanúsítvány?

Így lesz hiteles az energetikai tanúsítvány

Az egyedileg generált Hiteles Energetikai Tanúsítvány (HET) kód garantálja a dokumentum hitelességét. Ezt a sorszámot az Országos Építésügyi Nyilvántartás generálja, miután a számításokat feltöltötte a tanúsító.

Hogyan zajlik a szemle és mire van szükség hozzá?

A szemle során felmérjük az ingatlan azon paramétereit, amelyek szükségesek az energetikai tanúsítvány elkészítéséhez. Ezen tulajdonságok közé tartozik az épület alaprajza, a lehűlő felületek (falak, nyílászárók) méretei és típusai. Emellett megvizsgáljuk az ingatlan gépészetét, például a fűtési és melegvíz készítési rendszereket és az esetleges gépi hűtést, szellőzést is.
A munkához a megrendelő részéről az ingatlan címére és helyrajzi számára van szükség. Ha rendelkezésre állnak az eredeti tervrajzok, építészeti alaprajzok, az felgyorsítja és segíti munkánkat, de nem váltható ki vele maga a szemle.

Az energiatanúsítvány

Egy igazoló okirat, ami az épület energetikai teljesítőképességét tartalmazza. A dokumentumot jogosult mérnök készítheti el a helyszínen felmért műszaki paraméterek alapján.

5 évig érvényes

Amennyiben az ingatlan abban az állapotában marad, amikor kiállították rá a tanúsítványt, akkor a kiállítástól számított 5 évig hatályos a minősítés.

Adásvételi szerződéshez

Ingatlan adásvétel során a hatályos rendeletnek megfelelően az energetikai tanúsítványt legkésőbb a birtokbaadásig kell átadni a vevő részére.

Vácon és körzetében

Mérnöki szolgáltatási területünk központja Vác, de a térség összes településéről fogadjuk a megbízásokat, Nógrád megyében egészen Balassagyarmatig, Pest megyében Dunakesziig. Tanúsítási megrendeléseink tükrözik az helyi ingatlanállomány összetételét, a tégla építésű családi és társasházak mellett a panel és más iparosított építésmódú lakásokat is rendszeresen minősítünk.

Segítségre van szüksége?
tanusitvany-vac.hu © 2015 - Minden jog fenntartva.